Wie zijn wij
Wij zijn Jan en Karin en zijn in april 2015 begonnen met onze kleinschalige kinderopvang Onder de Perenboom. Wij zijn dit gestart om onze eigen 3 kinderen op te vangen. Op deze manier konden wij op een voor ons veilige manier kijken of er meer ouders op zoek waren naar een kleinschalige opvang. Al snel bleek dat ouders hier naar op zoek waren en zijn. 
Wij runnen onze kinderopvang met heel veel passie en genieten van alle kinderen die bij ons komen. 

 
Er werken op dit moment 15 pedagogisch medewerkers bij ons kinderdagverblijf. Wij streven er naar om een stabiel team te creëren, zodat de kinderen en ouders/verzorgers altijd een bekend gezicht op de groep hebben. Onze pedagogisch medewerkers hebben minstens de opleiding Pedagogisch Werker niveau 3 of Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4 afgerond. Verder zijn alle leidsters voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Het aantal aanwezige pedagogisch medewerkers is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen. We maken gebruik van http://1ratio.nl/ om te bepalen hoeveel pedagogisch medewerkers er minstens aanwezig moeten zijn.

Daarnaast is Onder de Perenboom een erkend leer- en stagebedrijf. Wij bieden stageplaatsen aan studenten van de opleiding Pedagogisch Werker niveau 3. Daarbij kiezen we voor een traject op lange termijn, zodat kinderen telkens een vertrouwd gezicht zien. Onze stagiaires zijn altijd in het bezit van een VOG. Een stagiaire is altijd boventallig en zal nooit alleen aanwezig zijn op de groep. Echter komt een stagiaire komt uiteraard wel om te leren en dus zal zij taken van andere leidsters overnemen indien mogelijk. Dit gaat in kleine stappen en er is altijd een pedagogisch medewerker aanwezig om te ondersteunen waar nodig.

Wij onderscheiden drie niveaus binnen ons stagebeleid:

Snuffelstagiaires: Zij lopen vaak één dag tot één week mee, vooral als hulp op de groep en om te kijken hoe het er in de kinderopvang aan toe gaat. Deze stagiaires zijn niet bevoegd om pedagogische handelingen uit te voeren.
Niveau 1 en 2: Zij helpen op de groep en lopen een langere periode mee (halfjaar of jaar). Zij ondersteunen bij werkzaamheden zoals het eten met de kinderen en assisteren bij pedagogische handelingen.
Niveau 3 en 4: Zij zijn in opleiding voor Pedagogisch Werker. De stageperiode betreft vaak een halfjaar tot een jaar. Deze stagiaires mogen onder begeleiding pedagogische handelingen verrichten. Bij goede beoordelingen mogen ze ook zelfstandig op de groep staan.

Onze pedagogisch medewerkers

Hanneke

Mijn naam is Hanneke Grunenberg, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Sinds 2009 werk ik in de kinderopvang. Mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Ik werk graag vanuit de behoefte van het kind en vindt het belangrijk veel buiten te zijn met de kinderen, hier valt veel te ontdekken en te beleven. Daarom voel ik me op mijn plek bij Onder de Perenboom.

In mijn vrije tijd geniet ik graag van de kleine dingen in het leven met mijn gezin, familie en vrienden. Lekker eten, drinken, uitstapjes, hardlopen in de natuur, wandelen en fietsen.

Chayenne
Mijn naam is Chayenne vd Werf en werk sinds Juli 2015 bij Kinderdagverblijf Onder de Perenboom, dit doe ik met heel veel plezier!
Ik ben in het bezit van twee diploma's, zowel Pedagogisch Werker niveau 3 als Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4.
Mijn passie is het werken met kinderen, het is en blijft zo bijzonder om alle kindjes te zien opgroeien en ontwikkelen ieder op hun eigen manier en daar natuurlijk een bijdrage aan mogen geven

Melissa
Mijn naam is Melissa, ik woon samen met mijn vriend en zoon Mave in Enschede.
Sinds 2014 ben ik werkzaam in de kinderopvang.
Wat mij aanspreekt in het werk bij 'Onder de Perenboom' is het kleinschalige met veel natuurlijke materialen en een grote buitenruimte.
Iedere dag ben je bezig met het ondersteunen van de ontwikkeling van de kinderen, en toch is geen dag hetzelfde.
Elk kind is uniek, en dat maakt dat ik mijn werk met passie uitvoer.

Inanc
Ik ben Inanc Yaz, ik ben iemand die gelukkig wordt bij het zien van kinderen, vooral als ik ze om me heen heb. Ik ben een echte ‘knuffelbeer’ dit is omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen veel aandacht en liefde horden te krijgen. Niet alleen thuis maar ook op het kinderdagverblijf waar ze tijd doorbrengen. In mijn vrije tijd winkel ik graag met mijn vriendinnen, sta ik regelmatig in de keuken en kijk ik films. Ik kijk ernaar uit om met heel veel plezier te werken, en vooral met heel veel liefde natuurlijk!

Inge
Mijn naam is Inge Timmer. Ik werk al een tijdje met heel veel plezier bij Onder de Perenboom. Wat
mij heel erg aanspreekt is het lekker veel buiten zijn met de kinderen! Elke dag even naar de kipjes
en ons konijn Coco. Of lekker wat fruit en groente plukken in de moestuin. Het prettige van
kleinschalige opvang vind ik dat je heel veel vanuit de behoefte van het kind kunt werken. In mijn
vrije tijd ga ik graag hardlopen of lekker een potje voetballen met mijn zoontje.

Mayke
Mijn naam is Mayke ten Bos, samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Enschede. Ik ben erg creatief, Zo maak ik bijvoorbeeld graag kleding. Ik heb 9 jaar in de kraamzorg gewerkt voordat ik kinderdagverblijf Onder de Perenboom aan de slag ben gegaan.
Ik vind het heel bijzonder om met jullie kindjes een band op te bouwen en ze langzaam groot te zien worden.

Esra
Mijn naam is Esra Hofsté. Ik ben al stagiaire begonnen bij Onder de Perenboom. Nadat ik mijn diploma heb behaald kon ik aan de slag als pedagogisch medewerker. Ik vind het fijn om op een kleinschalig kinderdagverblijf te werken om dat je alle aandacht voor de kinderen hebt.
Elke werkdag ga ik met veel plezier tegemoet. De kinderen geven mij energie om er elke dag een feestje van de maken. Ook geniet ik van de eerlijkheid en de onvoorwaardelijke liefde van de kinderen.

Deborah
Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Deborah Wulff en heb in 2018 mijn diploma Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 behaald. Ik werk sinds november 2018 bij “Onder de Perenboom” en doe dit met heel veel plezier en liefde.

Ik kijk er dan ook echt naar uit om heel veel kindjes groter te zien worden en te helpen bij zijn/ haar ontwikkeling.

Susan
Mijn naam is Susan ter Laak en ik woon in Oldenzaal. Sinds januari 2019 werk ik bij Onder de Perenboom in twee verschillende functies.
Ik werk als pedagogisch coach op de groep ten behoeve van coaching en intervisie van pedagogisch medewerkers. Ik informeer, adviseer, observeer en ondersteun. Buiten de groep houd ik mij in deze functie bezig met de ontwikkeling en invoering van pedagogisch beleid. Daarnaast werk ik ook als pedagogisch medewerker op de verschillende groepen van onze opvang.
Het leuke aan deze combifunctie vind ik het begeleiden en stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen ént tips en handvaten geven aan mijn collega’s zodat we de pedagogische kwaliteit van onze opvang blijvend verbeteren.

Suzan
Ik ben Suzan ten Lande, 32 jaar, getrouwd en moeder van 3 prachtige kinderen. Ik woon in het mooie Losser en werk met veel plezier bij Onder de Perenboom. Ik vind het ‘buitenleven’ met de kinderen geweldig. Om samen met de kindjes de handen uit de mouwen te steken (soms in de modder) lekker in de moestuin te werken en de natuur te ontdekken. Dat we naast de kippen nu ook een konijn hebben vind ik geweldig. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich gezien en geliefd voelt bij ons. Samen zingen, dansen (met zon en regen), springen en lekker buiten spelen. Daar word ik echt blij van!

Sanne D.
Mijn naam is Sanne Dijk en ik woon in Enschede samen met mijn vriend en onze zoon Jim. Ik ben in het bezit van een Pabo diploma en sinds januari 2020 ben ik met veel plezier werkzaam bij Onder de Perenboom. Ik hou van het werken, buiten zijn, spelen, knuffelen en leren met de kinderen en de persoonlijke aandacht die we hen kunnen geven. Prachtig om zo een onderdeel van hun leven te mogen zijn en bij te mogen dragen aan hun ontwikkeling!

José
Mijn naam is José Brink, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik
bezig met Softbal. Ik geef training en ik softbal zelf.
Ik doe dit werk met heel veel plezier en vind het geweldig om te zien hoe een kind zich
ontwikkeld. Elke dag is anders en ieder kind is uniek.
Ik geniet niet alleen van de ontwikkeling, maar ook van de eerlijkheid en puurheid van het
kind.
Het is belangrijk dat de kinderen elke keer weer een veilige, vertrouwde en rustige omgeving
hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Daarom werk ik bij Onder de Perenboom en dan zijn we ook nog heel veel buiten.

Laura
Mijn naam is Laura van der Veen.
Ik heb een afgeronde MBO 4 opleiding Sociaal Cultureel Werk en hiermee ben ik dan ook aan de slag gegaan als pedagogisch medewerker. Ik werk sinds januari 2019 bij Kinderopvang Onder de Perenboom en dit doe ik met veel plezier.
Het werken binnen deze kleinschalige en knusse opvang vind ik geweldig omdat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht voor het kind. Ik hecht veel waarde aan het creëren van een vertrouwde leefomgeving van het kind en probeer hier dan ook in te stimuleren. Ik ben van mening dat ik nooit uitgeleerd ben. Het team waarin in werk en de kinderen inspireren mij dagelijks en hier pluk ik dan ook de vruchten van.

Thyra
Mijn naam is Thyra Fröberg. In september 2019 ben ik afgestudeerd als Social Worker en sindsdien ben ik werkzaam bij Onder de Perenboom. Ik vind het heerlijk om met de kinderen buiten te zijn en het is zo bijzonder om alle kindjes te zien opgroeien en ontwikkelen. In mijn vrije tijd ga ik graag breien, zo maak ik vaak kleding en knuffels.

 Voertaal is nederlands