Er werken op dit moment 4 leidsters bij ons kinderdagverblijf.  Wij streven er naar om een stabiel team te creëren, zodat de kinderen en ouders altijd een bekend gezicht op de groep hebben.  De leidsters hebben allemaal de opleiding gedaan om in de kinderopvang te mogen werken, dit is Pedagogisch Werker niveau 3 of Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4. Verder hebben alle leidsters voordat zij starten een verklaring omtrent gedrag ingeleverd bij ons. 

Het aantal aanwezige leidsters is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen. We maken gebruik van http://1ratio.nl/ voor het bepalen van het aantal leidsters dat aanwezig moet zijn.  

Wij hebben  stagiaires die bij ons komen stagelopen. Wij kiezen ervoor om een stagiaire een langere periode stage te laten lopen, dit maakt het voor de kinderen vertrouwder.  De stagiaires die bij ons stage komen lopen volgen de opleiding Pedagogische Werker niveau 3. Ook de stagiaires moeten een VOG inleveren voordat zij starten met de stage. Een stagiaire is altijd boventallig en zal nooit alleen aanwezig zijn op de groep. Een stagiaire komt echter wel om te leren en zal dus taken van de andere leidsters overnemen. Dit gaat natuurlijk is kleine stappen en er is altijd een leidster aanwezig om te ondersteunen waar dit nodig is. 

Onze Leidsters 

 Hanneke

Mijn naam is Hanneke Grunenberg , ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Sinds 2009 werk ik in de kinderopvang. Mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Ik werk graag vanuit de behoefte van het kind en vindt het belangrijk veel buiten te zijn met de kinderen, hier valt veel te ontdekken en te beleven.

Daarom voel ik me hele op mijn plek bij Onder de Perenboom. 

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig voor mijn eigen bedrijfje. Ik geef workshops in het mooi en professioneel inpakken van cadeaus. 

   

 Chayenne

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Chayenne vd Werf en werk sinds Juli 2015 bij Kinderdagverblijf Onder de Perenboom. Ik ben in het bezit van twee diploma's, zowel Pedagogisch Werker niveau 3 als Gespecialiseerd Pedagogisch Werker niveau 4. Mijn passie is het werken met kinderen, het is en blijft zo bijzonder om alle kindjes te zien opgroeien en ontwikkelen ieder op hun eigen manier en daar natuurlijk een bijdrage aan mogen geven. 

Ik zie het als een enorme uitdaging en ben erg gemotiveerd om er met een leuk team, een knus, veilig en heel gezellig kinderdagverblijf van te maken!

 

Melissa

Mijn naam is Melissa Begeman. Ik heb mijn diploma Pedagogisch medewerker in 2014 behaald en ben sindsdien werkzaam in de kinderopvang. Wat mij zo aanspreekt aan werken bij " onder de perenboom" is vooral het buitenleven. Niets is zo leuk en fijn om de kinderen zien te genieten van het buiten zijn. 

Iedere dag is anders en we maken er elke keer weer een feestje van! 

 

Inanc

Ik ben Inanc Yaz , ik ben iemand die gelukkig word bij het zien van kinderen, vooral als ik ze om me heen heb. Ik ben een echte ‘knuffelbeer’ dit is omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen veel aandacht en liefde horen te krijgen. Niet alleen thuis maar óok op het kinderdagverbijf waar ze tijd doorbrengen. In mijn vrije tijd winkel ik graag met mijn vriendinnen, sta ik regelmatig in de keuken, en kijk ik films.

Ik kijk ernaar uit om met heel veel plezier te werken, en vooral met heel veel  liefde natuurlijk !

 

Michelle

Via deze weg wil ik mijzelf graag voorstellen; ik ben Michelle van Eck, moeder van Sev en ik werk sinds 24 oktober 2016 bij Onder de Perenboom. 

Ik heb ruim acht jaar ervaring in de kinderopvang, waarvan ik de laatste twee jaar in het peuterspeelzaalwerk heb gewerkt. Ik heb op verschillende locaties in Enschede gewerkt, maar ben nu erg blij om weer op één vaste plek te gaan werken. 

Ik vind het heerlijk hier te werken en de vingers eens goed in de moestuin te steken samen met de kinderen!

  

Inge

Mijn naam is Inge Timmer en ben moeder van een zoontje. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met mijn zoontje om te wandelen, fietsen, in plassen te stampen en gewoon lekker te genieten van de natuur.

Sinds 2000 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik heb dit altijd met erg veel plezier gedaan en ik kijk er dan ook enorm naar uit om een fantastische tijd tegemoet te gaan, met alle kindjes, ouders en collega’s, bij Onder de Perenboom!

 

Mayke

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Mayke ten Bos, samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Enschede. Ik ben erg creatief, Zo maak ik bijvoorbeeld graag kleding. Ik heb 9 jaar in de kraamzorg gewerkt. Voor mij was de tijd gekomen om de kraamzorg achter me te laten en heb ik ervoor gekozen om bij kinderdagverblijf Onder de Perenboom te gaan beginnen.

Ik heb er heel veel zin in. Het lijkt mij heel bijzonder om met jullie kindjes een band op te gaan bouwen en ze langzaam groot te zien worden.

 

Nisha

Ik ben Nisha Remesar, na het behalen van mijn SPW-4 diploma heb ik aansluitend de SPH opleiding gevolgd en heb ik deze in aug 2011 behaald. Ik heb 8 jaar met plezier in de gehandicapten zorg gewerkt, echter wilde ik een nieuwe uitdaging in mijn loopbaan. Het bieden van een veilige en warme omgeving waar elk kind zich op zijn/haar unieke manier kan ontwikkelen, is een uitgangspunt waar ik affiniteit mee heb.

Het maakt me enthousiast om het al bestaande, gezellige, betrokken en professionele team van "Onder de Perenboom" te komen versterken!

  

 Onze stagiares

Al onze stagiaires zijn in het bezit van een VOG. Wij werken regelmatig met stagiaires van verschillende niveaus.

Snuffelstagiaires: lopen vaak 1 dag tot een week mee. Vooral als hulp op de groep en om te kijken hoe het er in de kinderopvang aan toe gaat. Deze stagiaires zijn niet bevoegd om pedagogische handelingen uit te voeren.

Niveau 1 en 2: Helpende op de groep, deze stagiaires lopen een langere periode, half jaar of jaar en helpen bij werkzaamheden zoals het eten met de kinderen en assisteren bij pedagogische handelingen.

Niveau 3 en 4: In opleiding voor pedagogisch werker. Stage periode vaak van een half jaar tot een jaar. Deze stagiaires mogen onder begeleiding pedagogische handelingen verrichten. Bij goede beoordelingen mogen ze ook zelfstandig op de groep staan.

 

 

 

 

 

 Voertaal is nederlands