Onze locatie aan de Steenweg heeft één verticale groep waar maximaal 10 kinderen worden opgevangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Dit betekent mogelijk dat broertjes en zusjes bij elkaar in de groep kunnen zitten, wat ze een vertrouwd gevoel geeft.

De ruimte is ingericht volgens de modernste eisen waarbij we hebben geprobeerd een zeer huiselijk gevoel mee te geven. In onze speelruimte hebben we verschillende hoekjes gemaakt, om zo voor alle leeftijden een uitdagende speelruimte te creëren.

Er zijn twee hoge boxen waarin de kleine baby’s rustig kunnen liggen. Voor de al iets grotere baby’s die bezig zijn met het ontdekken van het rollen, zitten en kruipen hebben we een grondbox. In deze grondbox hebben zij de ruimte om te bewegen en te ontdekken. Wij hebben in de grondbox gebruik gemaakt van kleuren en materialen waardoor wij buiten een beetje naar binnen halen. Op dagen met slecht weer krijgen wij binnen dan toch het gevoel van buiten.

Buiten

Bij Onder de Perenboom streven wij ernaar om veel buiten te zijn. Buitenspelen is gezond voor kinderen. Er zijn vele uitdagende plekken te vinden in de tuin aan de Steenweg. Er is veel speelmateriaal voor de kinderen: zo beschikken we o.a. over een zandbak, fietsjes, blokken en stepjes. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een kringmoment én we hebben onze eigen moestuin en dieren. We proberen de kinderen zoveel mogelijk in het onderhoud van de moestuin en de verzorging van de dieren te betrekken. Uiteraard zijn ook hiervoor voldoende materialen aanwezig.

Eten

Wij bieden de kinderen als middageten een boterham aan tafel. Regelmatig komen dan ook de verse eitjes op tafel die onze kippen hebben gelegd.
Ook kunnen de kinderen in de avond mee-eten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van 2 euro per warme maaltijd. Als uw kind een bepaald dieet volgt zullen we daar natuurlijk rekening mee houden.