Onze locatie aan de G.J. van Heekstraat wordt ook wel ‘de Grote Perenboom’ genoemd. Sinds 1 maart 2017 zijn wij geopend aan deze locatie. Op deze locatie hebben wij twee groepen: een babygroep en een peutergroep.

De babygroep
Op onze babygroep is er plek voor 9 baby’s in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. Wij beschikken over een mooie grondbox met spiegel waar de kleintjes kunnen spelen en zichzelf kunnen optrekken als zij daar aan toe zijn. Verder staat er een speelhuis waar kinderen in kunnen spelen. Wij hebben een keukentje en werkbank voor de kleintjes die al wat meer uitdaging nodig hebben.

Wij werken met een open-deuren-beleid en dat houdt in dat wij de deur van de babygroep open zetten en de dreumesen en peuters uitnodigen om te komen spelen. Dit doen wij op momenten dat de groep dit toelaat. Wanneer er broers en zussen op de andere groep spelen kunnen zij altijd even komen spelen met hun kleine broertje of zusje. Op deze manier proberen wij de baby’s de rust te geven die zij nodig hebben, maar ook het plezier te bieden van het contact met de grotere kinderen.

De peutergroep
Op onze peutergroep is er plek voor 16 peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij richten de groep in op rust en uitdaging. Wij hebben verschillende hoeken waar de kinderen gevarieerd kunnen spelen. Hierbij valt te denken aan een speelkeuken, winkel, huishoek, bouwhoek, autohoek én natuurlijk een verkleedhoek.

Op het podium richten wij de themahoek in. Om de zes weken wisselt dit thema, o.a. afhankelijk van de tijd van het jaar of de actualiteit. Op de thematafel worden uitdagende materialen geplaatst die te maken hebben met het thema van dat moment. Elke dag mogen kinderen bij de thematafel spelen. Bij de thematafel vindt ook vaak een vast kringmoment plaats.

Meerdere keren per jaar kijken wij kritisch naar de inrichting van onze groepen. Hier en daar maken we dan wat aanpassingen zodat er weer nieuw spel gestimuleerd wordt bij de kinderen. Het kan daardoor voorkomen dat inrichting van de babygroep voor de peutergroep wordt gebruikt en andersom.

Buiten

Bij Onder de Perenboom streven wij ernaar om veel buiten te zijn. Buitenspelen is gezond voor kinderen. Er zijn vele uitdagende plekken te vinden in de tuin. Er is veel speelmateriaal voor de kinderen: zo beschikken we o.a. over een zandbak, fietsjes, blokken en stepjes. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een kringmoment én we hebben onze eigen moestuin en dieren. We proberen de kinderen zoveel mogelijk in het onderhoud van de moestuin en de verzorging van de dieren te betrekken. Uiteraard zijn ook hiervoor voldoende materialen aanwezig.

Eten

Wij bieden de kinderen als middageten een boterham aan tafel. Regelmatig komen dan ook de verse eitjes op tafel die onze kippen hebben gelegd.
Ook kunnen de kinderen in de avond mee-eten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van 2 euro per warme maaltijd. Als uw kind een bepaald dieet volgt zullen we daar natuurlijk rekening mee houden.